Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Επτά «άγνωστες» και πανέμορφες παραλίες της Εύβοιας

Ανταγωνίζονται δυνατά τις πιο διάσημες ακρογιαλιές του νησιού - Δείτε τις φωτογραφίες

Η Εύβοια είναι από τους πιο κοντινούς κι εύκολα προσβάσιμους προορισμούς από την Αθήνα, ιδανική για σύντομες εκδρομές και αποδράσεις του Σαββατοκύριακου- εφόσον ο καιρός αποφασίσει να μην παραπέμπει σε μια διαφορετική εποχή του χρόνου κάθε μέρα.
Στο άκουσμα «παραλίες της Εύβοιας», ο νους πάει αυτόματα στα μεγάλα «ατού» του νησιού, την ανέμελη Αγκάλη, στην Αγία Άννα, την υπέροχη Μουρτερή ή τη δημοφιλή Χιλιαδού, και μερικές ακόμα. Ωστόσο η Εύβοια επιφυλάσσει πολλές ακόμα θαλασσινές εκπλήξεις για εκείνους που έχουν τη διάθεση να την εξερευνήσουν.
Παραλίες πραγματικά ειδυλλιακές, οι περισσότερες γνωστές στους ντόπιους και τους τακτικούς «θαμώνες» αλλά λιγότερο γνωστές στους πολλούς. Με θέα στο Αιγαίο ή στον Ευβοϊκό, οι παρακάτω είναι μερικές μόνο από τις λιγότερο «διάσημες» ακρογιαλιές της Εύβοιας, που όμως δεν υστερούν σε τίποτα από τα «δυνατά ονόματα» του νησιού και με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους και το τοπίο που τις περιβάλλει, κερδίζουν όλους όσοι τις επισκέπτονται.

Άγιος Δημήτριος

shutterstock_288690212
Λευκά βότσαλα και χοντρή άμμος συνδυάζονται με τα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου. Η θάλασσα βαθαίνει γρήγορα ενώ η παραλία είναι μικρή και χωρίς υποδομές τύπου καφέ κ.τ.λ. Η παραλία βρίσκεται κοντά στο Μαρμάρι και ξεχωρίζει και από το μικρό ποτάμι που καταλήγει σε βραχάκια, αποτελώντας το φυσικό όριό της.

Κορασίδα

shutterstock_553933501
Μάλλον η πιο γνωστή από τις παραλίες αυτού του κειμένου. Μια λευκή λωρίδα στεριάς που βρέχεται από τα κύματα του Αιγαίου. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από τη Χαλκίδα, κοντά στο χωριό Αχλαδερή. Το ευτύχημα είναι να την πετύχει κανείς χωρίς κύμα, πράγμα σπάνιο. Αν ωστόσο έχει κανείς αυτή την τύχη, η εμπειρία είναι αξέχαστη.

Ζαστάνι

shutterstock_484020391
Κοντά στο Μαρμάρι και η παραλία αυτή, βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση ακόμα και από το κέντρο της πόλης. Γαλαζοπράσινα νερά, βότσαλα και άμμος συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό της πιο ανέμελης βουτιάς.

Ερέτρια

shutterstock_522692263
Με όλες τις υποδομές, για όσους θέλουν μπάνιο με εύκολη πρόσβαση σε καφέ, ταβέρνες κ.τ.λ. Χαλαρώστε στη ξαπλώστρα σας κι απολαύστε τον Ευβοϊκό στα πόδια σας.

Σουτσίνι

shutterstock_550475254
Δίπλα στην Κύμη, η παραλία αυτή συνδυάζει το γαλάζιο και το πράσινο, καθώς η βλάστηση φτάνει μέχρι μια ανάσα από τα νερά του Αιγαίου.

Χερόμυλος

shutterstock_208563145
Σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από τους Αγίους Αποστόλους, μετά τις Πετριές, ο Χερόμυλος είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Εύβοιας. Ψιλό βότσαλο καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της και χοντρή άμμος τη νότια πλευρά της. Τα κρυστάλλινα νερά βαθαίνουν απότομα, δίνοντας στους κολυμβητές μια γεύση του Αιγαίου.

Χρυσή Άμμος

shutterstock533917399
Αγαπημένος προορισμός όσων αγαπούν τα θαλάσσια σπορ και ειδικά το σέρφ, καθώς οι βόρειοι άνεμοι δίνουν «αέρα στα πανιά τους». Βρίσκεται κοντά στο Μαρμάρι και φημίζεται για τα βαθιά νερά της και τα ισχυρά ρεύματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τραγανά καλαμαράκια με πάπρικα και ρίγανη

Διαδικασία Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ. περίπου. Βάζουμε τις...