Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ευεξία, ίαση και αναζωογόνηση. Στην Εύβοια, μια λουτρόπολη δίνει, χρόνια τώρα, στις διακοπές χαρακτήρα... θεραπευτικό

Στα Λουτρά Αιδηψού απολαμβάνετε την ιαματική δύναμη των νερών που απόλαυσαν χρόνια πριν κάποιοι άλλοι επισκέπτες... Αυτοκράτορες όπως ο Αδριανός, ο Mάρκος Αυρήλιος και ο Μέγας Κωνσταντίνος ήρθαν στην μικρή αυτή πόλη της Εύβοιας για θεραπεία. Ο ίδιος ο Αριστοτέλης προσπάθησε να ερμηνεύσει το φαινόμενο των ιαματικών νερών της. Λαμπεροί εκπρόσωποι τους διεθνούς τζετ σετ της νεότερης εποχής, όπως ο Ωνάσης, η Κάλλας, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ομάρ Σαρίφ, Έλληνες πολιτικοί, εφοπλιστές, βιομήχανοι, καλλιτέχνες, ένιωσαν στο σώμα τους τα ευεργετικά αποτελέσματα των νερών της Αιδηψού. Aνακαλύψτε και εσείς αυτόν το φυσικό θησαυρό, ένα σπα με αξία διαχρονική. Τα Λουτρά Αιδηψού, το δικό σας καταφύγιο γαλήνης και ευεξίας.


Αξίζει να δείτε στα Λουτρά Αιδηψού

Μοναδικές ιαματικές ιδιότητεςΣτα Λουτρά θα καταπολεμήσετε το στρες, θα ανανεωθείτε, θα ανακτήσετε την πνευματική σας διαύγεια και θα φύγετε με μία μοναδική αίσθηση ευεξίας. Στη διάσημη λουτρόπολη της Εύβοιας σας περιμένουν πάνω από 80 ιαματικές πηγές και ένα υπέροχο τοπίο πλούσιας βλάστησης που συναντά τη γαλαζοπράσινη θάλασσα. Σε σπα, δημόσια και ιδιωτικά υδροθεραπευτήρια, πισίνες ξενοδοχείων, χιλιάδες άνθρωποι βρίσκουν ανακούφιση από παθήσεις. Θαλάσσια και ιαματικά νερά, δινόλουτρα, ποσιθεραπεία, λασπόλουτρα, κολύμπι στη θάλασσα όπου καταλήγουν οι πηγές. Ό,τι και αν επιλέξετε, στην Αιδηψό θα αναγεννηθείτε.
Θέρμαι Σύλλα: ιαματική πολυτέλειαΈνα πολυτελές thermal spa, που σύμφωνα με το περιοδικό Conde Nast Traveler, συγκαταλέγεται στα  δέκα κορυφαία παγκοσμίως, σας περιμένει σε ένα κτήριο με μεγάλη ιστορία. Το εντυπωσιακό διατηρητέο του 1896 είναι το πρώτο ξενοδοχείο στα Λουτρά Αιδηψού. Χτισμένο γύρω από τον εντυπωσιακό του πύργο, ξεχωρίζει σε φωτογραφίες και σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.
Δώρο των θεών στους ανθρώπουςΟι μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες των νερών αποτέλεσαν πηγή... έμπνευσης για τη μυθολογία. Ένας αρχαιοελληνικός μύθος λέει πως η θεά Αθηνά ζήτησε από τον αδερφό της Ήφαιστο να δημιουργήσει τα λουτρά της Αιδηψού, ώστε να ξεκουράζεται εδώ μετά από κάθε άθλο ο αγαπημένος της ήρωας Ηρακλής.

Αναφέρεται ακόμη πως η θεά Ήρα συμβούλεψε τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα να λουστούν στα θερμά νερά των πηγών, για να κάνουν πολλά και γερά παιδιά. Μετά από λίγο γέννησαν τον Έλληνα, γενάρχη των Ελληνικών φύλων. Μεγάλη ακμή γνώρισε η λουτρόπολη στα ρωμαϊκά χρόνια (100 π.Χ.-100 μ.Χ.). Ο Ρωμαίος στρατηγός Σύλλας δημιούργησε εδώ τις πρώτες θέρμες και διοργάνωνε συμπόσια. Ζήστε και εσείς το δικό σας μύθο χαλάρωσης και αναζωογόνησης.

Εικόνες από την Αιδηψό


Οι κρυμμένοι θησαυροί των Λουτρών Αιδηψού

Μια βόλτα στην Αιδηψό της Belle Epoque.Μια βόλτα στην παραλία των Λουτρών Αιδηψού αρκεί για να σας ταξιδέψει στο χρόνο. Τα ξενοδοχεία διατηρούν την αισθητική της Βelle Epoque. Από το «Κύμα», τη χαρακτηριστική εξέδρα, θα απολαύσετε ένα ηλιοβασίλεμα μαγικό με θέα το Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο. Στο κέντρο της πόλης ένα έργο του Τσίλερ: το παλιό υδροθεραπευτήριο των Αγίων Αναργύρων, βαμμένο βαθύ κόκκινο. Πίσω από το υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ, θα βρείτε τα λουτρά και τη σπηλιά του Ρωμαίου στρατηγού Σύλλα με τις ιαματικές βάθρες, που σώζεται από τη ρωμαϊκή περίοδο – ένα από τα πλέον αξιόλογα αξιοθέατα της περιοχής. Η ιστορία, ζωντανή σε μια βόλτα.
Σπορ και δραστηριότητεςΣτην Αιδηψό θα απολαύσετε καταδύσεις με εξοπλισμό από το καταδυτικό κέντρο της Αιδηψού, ψάρεμα, πεζοπορία, mountain bike... Ευεξία και άθληση στην καρδιά της Εύβοιας
«Καστάλια» υποδοχήMπαίνοντας στη λουτρόπολη από τη νότια είσοδο, σας υποδέχεται το μεγάλο και εντυπωσιακό κτήριο που λέγεται Καστάλια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τραγανά καλαμαράκια με πάπρικα και ρίγανη

Διαδικασία Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ. περίπου. Βάζουμε τις...