Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Τραγανά καλαμαράκια με πάπρικα και ρίγανη


Διαδικασία

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ. περίπου. Βάζουμε τις ροδέλες πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει επιπλέον υγρά.

Σε μια σακούλα που κλείνει ή ένα τάπερ βάζουμε τα αλεύρια, το αλατοπίπερο, την πάπρικα και τη ρίγανη, προσθέτουμε και λίγες - λίγες ροδέλες καλαμάρι και κουνάμε για να καλυφτούν οι ροδέλες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι για να τηγανίσουμε τα καλαμαράκια. Όταν ζεσταθεί καλά, τηγανίζουμε τα καλαμαράκια λίγα - λίγα, για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφαιρούμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, αφήνοντάς τα να στεγνώσουν για 1 - 2 λεπτά.

Υλικά

  • 700 γρ. καλαμάρια
  • 100 γρ. αλεύρι για ψωμί
  • 50 γρ. αλεύρι σιμιγδαλένιο
  • 1 κ.σ. πιπέρι, αλεσμένο
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • ½ κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/645/Tragana-kalamarakia-me-paprika-kai-rigani

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
ΑλάτιΑλεύρι (για ψωμί)Αλεύρι (σιμιγδαλένιο)ΚαλαμάριαΛάδι φυτικόΠάπρικαΠιπέρι (Μαύρο)Ρίγανη





Τα μυστικά για τραγανά τηγανητά καλαμαράκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Ακολουθήστε πιστά όσα ξέρει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για τα τηγανητά καλαμαράκια, και σας εγγυάται ότι θα γίνουν τραγανά ροδοκόκκινα και μαλακά στο εσωτερικό τους.
Το καλοκαίρι ήρθε ξαφνικά και η θερμοκρασία έχει ανέβει για τα καλά.
Ολοι θέλουμε να πάμε στην παραλία και βόλτα με φίλους σε κάποιο ταβερνάκι κοντά στη θάλασσα.
Η όρεξή μας έχει ανοίξει για θαλασσινούς μεζέδες, ουζάκι και... τηγανητά καλαμαράκια. 
Πώς όμως μπορούμε να μαγειρέψουμε στο σπίτι μας τραγανά καλαμαράκια που θα είναι μαλακά στο εσωτερικό τους;


Πηγή: Τα μυστικά για τραγανά τηγανητά καλαμαράκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τραγανά καλαμαράκια με πάπρικα και ρίγανη

Διαδικασία Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ. περίπου. Βάζουμε τις...