Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Μαγεία – Οι 13 πανεμορφες παραλίες της Ευβοιας

Μια από τις ωραιότερες, πιο κοντινές και οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις, σίγουρα είναι στην Εύβοια! Σε μια από τις πολλές πανέμορφες παραλίες της που ανάλογα το σημείο αφετηρίας σας μπορείτε να κάνετε από μια μονοημέρη εκδρομή μέχρι διακοπές ημερών, δίπλα στη θάλασσα, σε ήμερο και γαλήνιο περιβάλλον!
Ο δημοφιλής προορισμός κυρίως για Σαββατοκύριακο έχει πολλούς λόγους να είναι δημοφιλής…Απέχει μόλις δύο ώρες οδήγησης από την Αθήνα και φτάνοντας αντικρίζουμε μαγευτικές παραλίες με καταγάλανα και καθαρά νερά, κατάφυτες πλαγιές, γραφικά χωριά συνθέτουν το ιδιαίτερο σκηνικό που προσφέρει η Εύβοια!
Συγκεντρώσαμε τις ωραιότερες του νησιού, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο γνωστές, σε κάθε περίπτωση όμως πανέμορφες! 
Η δημοφιλέστερη ίσως παραλία της Εύβοιας, βρίσκεται στο κέντρο του νησιού που
συνδυάζει το πράσινο του βουνού με το γαλάζιο της θάλασσας και την άγρια ομορφιά του βράχου!

Αγία Άννα
Η πιο διάσημη παραλία της Βόρειας Εύβοιας, με άμμο και όμορφα νερά, τεράστια τόσο σε μήκος όσο και σε πλάτος βρίσκεται στον δρόμο για την Ιστιαία. Από την άλλη όμως ο
έντονα τουριστικός χαρακτήρας της αφαιρείπόντους από τηνομολογουμένως πανέμορφη
τοποθεσία και παραλία, λόγω της πληθώρας κόσμου.


Μουρτερή – Κεντρική Εύβοια


Στόμιο Οξυλιθου !!Κεντρική Εύβοια



Ένα εκπληκτικό και ήρεμο τοπίο στην κεντρική Εύβοια και μια τεράστια παραλία με ψιλό χαλίκι και καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά!

Άγιος Γεώργιος

Είναι από τις ομορφότερες παραλίες του βόρειου τμήματος του νησιού και βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το ομώνυμο χωριό. Με ψιλό και χοντρό χαλίκι και αρκετά μεγάλη ακτογραμμή, αποτελεί μια από τις καλύτερες παραλίες της Εύβοιας.
Κάλαμος

Υπέροχα διάφανα νερά και δύο παραλίες η μία δίπλα στην άλλη, η «καλή» και η «κακιά» όπως τις λένε οι ντόπιοι, χωρισμένες από έναν μεγάλο βράχο, μοναδική άμμος που μοιάζει με… αλάτι, συνθέτουν το σκηνικό στον Κάλαμο, όχι τυχαίο από τις πρώτες επιλογές για μπάνιο και άραγμα!

Βύθουρη

Τοπίο άγριας ομορφιάς βόρεια του νησιού  που αριστερά και δεξιά δεσπόζουν δύο μεγάλοι βράχοι διαμορφώνοντας ένα υπέροχο και ιδιαίτερο σκηνικό. Ηρεμία, το βλέμμα να χάνεται στον ορίζοντα και νερά βαθιά, κρυστάλλινα και σκούρα από την αντανάκλαση των μαύρων βότσαλων και της χοντρής άμμου στο βυθό της, σε έναν απόμακρο κόλπο που έχει δημιουργήσει η φύση…
 Κλιμάκι
 Υπέροχα, πεντακάθαρα νερά, αμμώδης κυρίως βυθός και σταθερό βάθος περίπου τριών μέτρων, το οποίο σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε… πισίνα. Είναι σχετικά μικρή παραλία σε κολπίσκο, στη νότια πλευρά του νησιού και απέχει λίγα μόλις λεπτά από το χωριό των Αγίων Αποστόλων.
Ροβιές
Κοντά στο ομώνυμο χωριό της Βόρειας Εύβοιας και στην δημοφιλή Λίμνη συναντάμε αυτή εξαιρετική παραλία που δεν είναι το ίδιο γνωστή με τις υπόλοιπες αλλά  διαθέτει κρυστάλλινα νερά, ψιλό βότσαλο και άμμο, ενώ αποτελεί top προορισμό για όσους επιθυμούν να απολαύσουντο ηλιοβασίλεμα!
 Χερόμυλος Πετριών
Μετά την κοινότητα Πετριές, στη Νότιο Εύβοια, συναντάμε τη μοναδική αυτή παραλία με πολύ ψιλό βότσαλο στο μεγαλύτερο μέρος της και χοντρή άμμο στη νότια πλευρά της. Τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα, ενώ η ηρεμία που προσφέρει το τοπίο και το γεγονός ότι δεν κατακλύζεται από κόσμο, την τοποθετούν ανάμεσα στις καλύτερες επιλογές!
Λιμνιώνας

Η θάλασσα στο Λιμνιώναστην κεντρική Εύβοια παραπέμπει σε αυτό που λεει και το όνομα του…Μια λίμνη με καθαρά, διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά χωρίς κύματα. Έχει άμμο, περιτρυγυρίζεται από τις πλαγιές του βουνού ενώ στη μέση ένας μεγάλος βράχος μοιάζει να την «χωρίζει» σε δύο κομμάτια…

Άγιος Δημήτριος

Εδώ έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας Deep End, οπότε είναι μια «διάσημη  παραλία στη νότια πλαυρά του νησιού…Αρκετά μικρή και δύσκολα προσβάσιμη που φτάνοντας όμως το τοπίο θα σε ανταμείψει! Γαλαζοπράσινα νερά, που βαθαίνουν απότομα, κυρίως βότσαλα στο βυθό και μια ενέργεια που καθηλώνει!

Κορασίδα

Η Κορασίδα, αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας με κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά, ομοιόμορφα βότσαλα σαν κουφέτα και ένα γενικό τοπίο πανέμορφο! Αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα  highlights της Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τραγανά καλαμαράκια με πάπρικα και ρίγανη

Διαδικασία Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ. περίπου. Βάζουμε τις...