Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Το top-10 της πανέμορφης Εύβοιας

1. Η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσά της, η Χαλκίδα. Στην είσοδό της υπάρχει η εντυπωσιακή κρεμαστή γέφυρα που βοηθάει στην εύκολη πρόσβαση στην πόλη, καθώς και η παλιά κινητή γέφυρα από την οποία ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει από ψηλά το φαινόμενο της παλίρροιας. Μπορεί επίσης, κάποιος να επισκεφθεί και να θαυμάσει τα υπέροχα αξιοθέατά της, όπως το ΑρχαιολογικόΛαογραφικό Μουσείο, την πινακοθήκη, το Σπίτι με τα αγάλματα, το Κόκκινο Σπίτι, τις πανέμορφες εκκλησιές αλλά και το Δικαστικό Μέγαρο. Τέλος, το Κάστρο του Καράμπαμπα με μαγευτική θέα προς την πόλη και τον ευβοϊκό κόλπο.
2.Η φημισμένη λουτρόπολη Αιδηψός. Η πόλη είναι γνωστή για
τις θερμές ιαματικές πηγές, οι οποίες προσελκύουν επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Εκεί βρίσκεται και ένα από τα 10 καλύτερα spa στον κόσμο! Αφεθείτε στα πολύτιμα ιαματικά νερά με τις ευεργετικές τους ιδιότητες…
3.Η Κύμη… Μια όμορφη μικρή πόλη με προνομιακή θέση στο Αιγαίο. Θαυμάστε από τα γραφικά καφενεδάκια ένα από τα μεγαλύτερα τεχνητά λιμάνια της χώρας. Απολαύστε καθαρές αμμουδιές, γευτείτε φρέσκο ψάρι και ντόπιες σπεσιαλιτέ στις καταπληκτικές ταβέρνες του λιμανιού. Επισκεφτείτε το Λαογραφικό μουσείο, το σπίτι όπου έζησε ο γιατρός-ερευνητής Γεώργιος Παπανικολάου, ψωνίστε χειροτεχνήματα φτιαγμένα από κουκούλια και παραδοσιακά προϊόντα.

(η γραφική Κύμη Ευβοίας)
4.Οι καταπληκτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Στο Αιγαίο -όπως είναι γνωστό- απουσιάζει το πλαγκτόν, με αποτέλεσμα τα νερά να είναι πεντακάθαρα και καταγάλανα. Η Εύβοια είναι ιδανικό μέρος για υπέροχες στιγμές και ατέλειωτο κολύμπι, αφού εκεί θα βρείτε πολλές κοντινές αλλά και απομακρυσμένες παραλίες, άλλες οργανωμένες και άλλες απομονωμένες που ξεπροβάλλουν από βουνά και δάση με πεύκα.
Lovelovetip: για χαλάρωση στη Δάφνη, για άγρια ομορφιά στο Λιμνιώνα και για τρέλες στην Αγία Άννα και για το κάτι…διαφορετικό στη Χιλιαδού!
5.Τα όμορφα παραδοσιακά χωριά -ορεινά και παραθαλάσσια- που αντιπροσωπεύουν την ομορφιά και τη φιλοξενία της Ελλάδας το καθένα με το δικό του τρόπο. Η περιήγηση θα σας συναρπάσει με συνεχείς εναλλαγές τοπίων, πυκνόφυτα δάση, φαράγγια, καταρράκτες, ορεινά λιβάδια, ονειρεμένες ακρογιαλιές… Οι όμορφες διαδρομές παρουσιάζουν ενδιαφέρον και πολλές εκπλήξεις. Από τα πεύκα σύντομα θα βρεθείτε στα έλατα, θα οδηγήσετε πλάι σε βουνοκορφές, θα απολαύσετε όμορφα δάση!
Lovelovetip: Κάντε μια στάση στη Στενή Ευβοίας για ελληνικό καφέ, φαγητό και καταπληκτικά παραδοσιακά γλυκά. (πάστες κατσαρόλας από άλλο…γαλαξία)
6.Τα Λιχαδονήσια! Η Καραϊβική μετακινήθηκε κατά ένα μαγικό τρόπο ανάμεσα σε Ευβοικό και Μαλιακό κόλπο!
7.Αγαπήστε και αγαπηθείτε κάτω από τους
καταρράκτες του Δρυμώνα, ενός ειδυλλιακού μέρους, στο οποίο η φύση στάθηκε….γενναιόδωρη!

8.Η Κάρυστος… Μία ελκυστική παραθαλάσσια κωμόπολη στην νότια Εύβοια, η οποία έχει καταστεί πόλος έλξης πολλών επισκεπτών με ζωηρή κίνηση εξαιτίας του συνδυασμούβουνού και θάλασσας. Εξερευνείστε τις πανέμορφες παραλίες, περπατήστε το βράδυ στον παραλιακό δρόμο που σφύζει από ζωή, πιείτε το ποτό σας σ’ ένα από τα παραθαλάσσια μπαρ και γευτείτε πεντανόστιμους ψαρομεζέδες στα ταβερνάκια και στα ουζερί της περιοχής.
Lovelovetip: πρέπει έστω και μια φορά στη ζωή σας να χορέψετε έναν Καβοντορίτικο!
9.Το αυθεντικό παραδοσιακό φαγητό… Οι γκογκλιές (χειροποίητα μακαρόνια), οι κουτσουνοκεφτέδες και η παλαμίδα ψητή στο κεραμίδι είναι κάποια από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε. Μάλιστα σε κάποιο από τα ορεινά χωριά, γευτείτε το κεσκέκι (εκπληκτικό χοιρινό με πλιγούρι). Πραγματικά πεντανόστιμο!
10. Στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας θα εντυπωσιαστείτε από το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι τόσο ανοιχτόκαρδοι, τόσο φιλόξενοι και, πάνω από όλα, τόσο..μερακλήδες!
by: LoveloveTeam


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τραγανά καλαμαράκια με πάπρικα και ρίγανη

Διαδικασία Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ. περίπου. Βάζουμε τις...