Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Ψητή φέτα με ντοματίνια και ελιές

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ντοματίνια, τις ελιές, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη 1 κ.σ. μαϊντανό, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Βάζουμε τη φέτα στη μέση ενός πυρίμαχου σκεύους.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα ντοματίνια πάνω στη φέτα και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι η φέτα να μαλακώσει.
Αποσύρουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. μαιντανό και σερβίρουμε με συνοδεία από φοκάτσια ή κρακεράκια.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)

Υλικά

  • 1 φλ. ντοματίνια, τεμαχισμένα
  • 1/3 φλ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, τεμαχισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • ¼ φλ. κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (1 κ.σ. + 1 κ.σ.)
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 285 γρ. φέτα


http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1388/Psiti-feta-me-ntomatinia-kai-elies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τραγανά καλαμαράκια με πάπρικα και ρίγανη

Διαδικασία Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ. περίπου. Βάζουμε τις...