Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Κεφτέδες από σπανάκι νηστίσιμη συνταγή !!

Τι χρειαζόμαστε για τους Κεφτέδες από σπανάκι
μισό κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
μισό κιλό πράσα
μισό κιλό σπανάκι
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι δυόσμο
λάδι για τηγάνισμα
5 με 6 κουταλιές αλεύρι <<μπορεί και λίγο παραπάνω>>
αλάτι
πιπέρι


Πως φτιάχνονται οι Κεφτέδες από σπανάκι

Σε μία μεγάλη λεκάνη κόβουμε το μισό κιλό κρεμμυδάκια, μισό κιλό πράσα, το μισό κιλό σπανάκι, το 1 ματσάκι δυόσμο και το 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένα όλα. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και κάθε φορά ανακατεύουμε κυκλικά και αρκετά καλά. Όταν ψηθούν <<θα δείτε ότι έχει μείνει σχεδόν η μισή ποσότητα των υλικών μας>>.

Τα αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσουν σε μία μεριά. Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για να γίνουν ένας ενιαίος πολτός. Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά και μπόλικο λάδι για να κάψει. Με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα μας κουταλίτσες κουταλίτσες τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι για να τηγανιστούν οι σπανακοκεφτέδες. Όταν πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και από τις δύο μεριές αφαιρούμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε πιατέλα με μπόλικο απορροφητικό χαρτί.

Σημείωση: Οι σπανακοκεφτέδες είναι μια νηστίσιμη συνταγή αλλά μπορούμε να τους φτιάξουμε και χωρίς να νηστεύουμε γιατί αποτελούν γευστικό μεζέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τραγανά καλαμαράκια με πάπρικα και ρίγανη

Διαδικασία Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ. περίπου. Βάζουμε τις...