Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Εορτασμοί για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στην Εύβοια18η Μαΐου

 Ημέρα είναι αφιερωμένη παγκόσμια στα Μουσεία μιας και το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) όρισε την 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων σκοπεύοντας: «Τα μουσεία να γίνουν φορείς πολιτιστικών ανταλλαγών, για την ενίσχυση της μόρφωσης, για την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, για την ειρήνη και τη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς».


Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται ποκίλες εκδηλώσεις που αφορούν τα μουσεία και τον ρόλο τους στην κοινωνία του σήμερα.
Φέτος το θέμα στο οποίο θα εστιάσουν είναι το σημαντικότατο «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό». Ο ρόλος τους στις σχέσεις που δημιουργούνται μέσω του διαδικτύου είναι κομβικός, ενώ παράλληλα αποτελούν το επίκεντρο πολλών και διαφορετικών κοινωνικών δικτύων. Η συνεχής διεύρυνση του κοινού τους, ενώνει τις ενέργειες των υπευθύνων των μουσείων σε ενισχυμένη διασύνδεση μεταξύ τους, καθώς επίσης με άλλους φορείς και με το κοινό. Νέες προσεγγίσεις απαιτούνται πλέον για τη διάδοση της μουσειακής εμπειρίας στα κοινωνικά δίκτυα (στην ψηφιακή ή στην αναλογική μορφή τους) και την ενίσχυση του μορφωτικού τους χαρακτήρα. 

Σε όλη την Ελλάδα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΪΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ και από 12 Μαΐου έως 20 Ιουνίου  θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες εκδηλώσεις.

Στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2018 ενημερωνόμαστε ότι στην Εύβοια διοργανώνονται τα εξής:
 • ΚΑΡΥΣΤΟΣ 
  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας Τηλ. 2224 029218 Παρασκευή 18 Μαΐου
* «Ιχνηλατούμε την ιστορία με νέους τρόπους και νέους φίλους»
Μαθητές του Γενικού Επαγγελματικού Λυκείου Καρύστου, με τη βοήθεια των αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, υποδέχονται τους επισκέπτες του Μουσείου και παρουσιάζουν τα εκθέματά του Ώρες 8.00-15.00
 
 • ΚΥΜΗ
  ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΜΗΣ Παραλίας 14, τηλ. 22220 22011
  Σάββατο 19 Μαΐου
  * Ξενάγηση στις συλλογές νυφικών φορεσιών Ώρα 10.30 Είσοδος ελεύθερη
   
 • ΧΑΛΚΙΔΑ (δεν αναφέρεται στο ανωτέρω πρόγραμμα συγκεκριμένη εκδήλωση αλλά) ανοικτό θα είναι και το ΝΕΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 15:00 μ.μ., και θα περιμένει τους επισκέπτες του να ξεναγηθούν στους χώρους του καθώς επίσης στην εισαγωγική έκθεση.
 • Πηγή Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τραγανά καλαμαράκια με πάπρικα και ρίγανη

Διαδικασία Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ. περίπου. Βάζουμε τις...