Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Χατζηγιαννάκης- Έτοιμη η Σκύρος για το φετινό Καρναβάλι

Η πανέμορφη Σκύρος προσκαλεί τον επισκέπτη σε έναν τόπο καταπράσινο, με μοναδικούς υγρότοπους, τοπία φυσικού κάλλους και πλούσιο απόθεμα βιοποικιλότητας, ενώ στηρίζει την τοπική οικονομία και τον πολιτισμό προσφέροντας υψηλό επίπεδο διαβίωσης, γεγονός που είναι έκδηλο σε όλες τις δραστηριότητες.

Η Σκύρος εξάλλου βραβεύτηκε στον διαγωνισμό “TOP 100 SUSTAINABLE DESTINATIONS” για το 2017, ως ένας από του 100 κορυφαίους αειφόρους προορισμούς στον κόσμο, τόσο για τις δράσεις ενίσχυσης του περιβάλλοντος που αποτελούν πλέον επιτακτική ανάγκη στις μέρες μας, όσο και για την αρμονική συνύπαρξη του παλιού με του καινούργιου. Στη Σκύρο τηρούνται έθιμα που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα, ενώ η τοπική παράδοση προβάλλεται σε όλες τις τουριστικές δραστηριότητες, που προσφέρουν αυθεντικότητα στον επισκέπτη.
Xαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η φημισμένη Σκυριανή Αποκριά,

που θυμίζει διονυσιακές γιορτές, παρουσιάζει μεγάλο λαογραφικό και ιστορικό ενδιαφέρον ενώ τα δρώμενα καθόλη την περίοδο της Αποκριάς συνιστούν μια ανεπανάληπτη εμπειρία με αποκορύφωμα το ολοήμερο γλέντι της Καθαράς Δευτέρας που δεν πρέπει να χάσετε.

/eviavima.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τραγανά καλαμαράκια με πάπρικα και ρίγανη

Διαδικασία Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ. περίπου. Βάζουμε τις...