Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Νέος χιονιάς προσεχώς στην Εύβοια- Χάρτης χιονόστρωσης

Χάρτης εκτιμώμενης χιονόστρωσης για την Εύβοια μέχρι και την Κυριακή




Όπως σας έχουμε ενημερώσει στο γενικό μας άρθρο, η Εύβοια θα βρίσκεται ακόμα μια φορά στις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο απο την κακοκαιρία που ξεκινά την Παρασκευή το απόγευμα και θα διαρκέσει τουλάχιστον εως και την Κυριακή. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές αλλα σε κάποιες περιπτώσεις επιλεκτικές, αφου καθοριστικό για το ύψος των χιονοστρώσεων θα είναι το ανεμολογικό πεδίο που ακόμα και την τελευταία στιγμή δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο. Αναλυτικότερα:

Την Παρασκευή περιμένουμε από τις απογευματινές-βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις να κατηφορίσουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και τη νύχτα οι θερμοκρασίες θα είναι κατάλληλες για χιονόπτωση μέχρι και στα παραθαλάσσια ολόκληρου του νομού. Έτσι μεσα στη νύχτα και προς το ξημέρωμα του Σαββάτου θα χιονίσει με διακοπές-διαλλείματα σε όλο το νομό αξιόλογα. Το Σάββατο, σύμφωνα με τα μοντέλα πρόγνωσης, θα χιονίζει κατα διαστήματα και στην πόλη της Χαλκίδας.
Τα φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα στις περιοχές που βρίσκονται στην κεντρο-ανατολική Εύβοια καθώς και σε όλη τη νότια απο το ύψος του Αλιβερίου και νοτιότερα, ενώ κατα διαστήματα εξάρσεις με πιο πυκνες χιονοπτώσεις αναμένονται και στην υπόλοιπη κεντρική Εύβοια. Η βόρεια Εύβοια θα έχει λιγότερα συγκριτικά φαινόμενα, αλλα και εκεί δε θα λείπουν χιονοπτώσεις ,κατα διαστήματα αξιόλογες, ειδικά στις περιοχές που βρίσκονται πάνω ή γύρω απο ορεινά (πχ Ξηρό όρος).
Κατα τη διάρκεια της Κυριακής θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα χωρίς φαινόμενα και κάπως πιο σπαστή συννεφιά στις περιοχές με το γαλάζιο στο χάρτη που θα δείτε παρακάτω, δηλαδή στη δυτική Εύβοια κυρίως.
Σημαντικές σημειώσεις:
  1. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλα ύψη χιονιού σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά της οροσειράς της Δίρφης και τις περιοχές ανατολικά απο αυτην, στην Κύμη , το ΑΛιβέρι, καθώς και στα πεδινά της νότιας Εύβοιας (Κάρυστος και γύρω περιοχές).
  2. Επειδη υπάρχει απο εσάς μεγάλο ενδιαφέρον για την πόλη της Χαλκίδας στα μηνύματα, αυτή τη φορά οι πιθανότητες να το στρώσει -και μάλιστα σημαντικά- και μέσα στην πόλη είναι πάρα πολλές. Στον χάρτη χιονόστρωσης ο δήμος Χαλκίδας έχει τοποθετηθεί στη χαμηλότερη κλίμακα, όμως πρόκειται για συντηρητική εκτίμηση με βάση τα πιο <<συγκρατημένα>> σενάρια. Η θερμοκρασία μέσα στην πόλη το Σάββατο θα κυμανθεί από -2 έως 1 oC και την Κυριακή από -3 έως 0 oC !!
  3. Τα ύψη χιονόστρωσης που δίνονται στον παρακάτω χάρτη είναι ενδεικτικά και αναμένεται να υπάρξουν αποκλίσεις .Δίνουμε απλα τη γενική εικόνα του νησιού.
  4. Σε συνθήκες αρνητικών θερμοκρασιών θα βρεθούν οι περισσότερες περιοχές του νησιού όλο το Σαβ/κο. Μόνο στα παράκτια νότια τμήματα η θερμοκρασία θα ξεπερνά μετα βίας τον 1oC.
  5. Yπάρχουν πιθανότητες υποτροπής της κακοκαιρίας την Δευτέρα και την Τρίτη , αλλά για αυτό το ενδεχόμενο θα ενημερωθείτε σε νέο άρθρο.
Χάρτης εκτιμώμενης χιονόστρωσης για την Εύβοια μέχρι και την Κυριακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τραγανά καλαμαράκια με πάπρικα και ρίγανη

Διαδικασία Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ. περίπου. Βάζουμε τις...